Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. - .

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, τυπική ενημέρωση από τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με τη σύναψη σύμβασης ανάθεσης εκτέλεσης του έργου του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου Λέσβου, προϋπολογισμού 34.065.000 ευρώ, που υπεγράφη στις 10.09.2012.

Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο τ. Υπουργός και βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης, τόνισε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο οδικό έργο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το οποίο, ύστερα από αδιάκοπη προσπάθεια δέκα ετών ξεκινά, συμβάλλοντας στην ουσιαστική αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Λέσβου, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε, επίσης, ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του κομματιού Καλλονής – Πέτρας και ανέφερε ότι αναιτίως καθυστερεί, καθώς σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σηφουνάκης, ως Υπουργός Αιγαίου το 2001, είχε δρομολογήσει την εκπόνηση των μελετών των έργων, ενώ κατά την θητεία του ως Υπουργός την τριετία 2009-2012, δρομολογήθηκαν η ολοκλήρωση των μελετών, η ένταξη του έργου στο θεματικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση του.